Κλείστε Ραντεβού

Καθαρισμός Προσώπου

Μάθετε τα επιστημονικά οφέλη που έχει ο καθαρισμός του δέρματος με ατμό (vaper) από επαγγελματία, συνδυαστικά με την περιποίηση που ακολουθεί.

Ο καθαρισμός προσώπου είναι από τις σημαντικότερες θεραπείες της αισθητικής.

Όμως, παράγοντες όπως η μόλυνση της ατμόσφαιρας, η παραγωγή σμήγματος, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, το μακιγιάζ και συχνά ο ελλιπής καθαρισμός του προσώπου οδηγούν σε συσσώρευση νεκρών κυττάρων επιφανειακά με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει κουρασμένο και θαμπό.

Τα κύτταρα του δέρματος μας ανανεώνονται διαρκώς, αφού καθημερινά χιλιάδες από αυτά αποπίπτουν (πεθαίνουν) και αντικαθίστανται με καινούρια. Αυτός ο κύκλος ζωής που διαρκεί περίπου ένα μήνα, δίνει λάμψη και φωτεινότητα στο πρόσωπο.

Ο καθαρισμός του προσώπου από επαγγελματία έχει στόχο να διευκολύνει αυτή την ανανέωση και να λύσει προβλήματα που προκύπτουν όπως τα μαύρα στίγματα και οι πόροι που φράσσουν.

Η θεραπεία του καθαρισμού προσώπου γίνεται με ατμό, όπου αυτός κρίνεται απαραίτητος, και με ελεγχόμενες δακτυλοπιέσεις για την αποσυμφόρηση του σμήγματος και την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων. 

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καθαρισμού προσώπου η αισθητικός μπορεί να κρίνει τις ανάγκες του δέρματος και την ευαισθησία του, ώστε να δημιουργήσει το ανάλογο πρωτόκολλο θεραπείας.

Στο Dermaway απασχολούμε καταρτισμένο προσωπικό, αισθητικούς με πολυετή εμπειρία. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε σύγχρονο εξοπλισμό ώστε ο καθαρισμός προσώπου να αποδώσει τα μέγιστα αποτελέσματα.

Καθαρισμός Προσώπου με Υπερήχους

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου με υπέρηχους είναι μια αγωγή που βοηθάει την επιδερμίδα να διατηρείται υγιής και λαμπερή. Απευθύνεται σε κάθε τύπο δέρματος και πραγματοποιείται περιοδικά, όλο το χρόνο ανεξαρτήτου ηλιοφάνειας.

Νέα καθαριστική μορφή. Με υπερήχους βοηθάμε το δέρμα να αποβάλει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και το σμήγμα. Η αγωγή αυτή είναι ανώδυνη και ταιριάζει σε ευαίσθητα δέρματα.

Λόγω της θεαματικής βαθιάς καθαριστικής δράσης τους, τα κύματα υπερήχων είναι σε θέση να βελτιώσουν την υφή του δέρματος και να αποκαταστήσουν μια νεανική λάμψη!

Η θεραπεία συνδυάζει την τεχνολογία της μικρο-δερμοαπόξεσης και των υπερήχων. Προσφέρει βαθύ καθαρισμό στο δέρμα καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα από την επιφάνεια του δέρματος. Βοηθά αποτελεσματικά στην εξαγωγή του εγκλωβισμένου σμήγματος που φράζει τους πόρους του δέρματος.

Εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία, σε δέρματα με λεκέδες, ουλές ακμής ή θαμπό – άτονο δέρμα λόγω ορμονικών διαταραχών. Με την βοήθεια των υπερήχων, ενισχύει την διείσδυση των δραστικών ουσιών των καλλυντικών που εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση. Κατάλληλη περιποίηση για κάθε τύπο δέρματος σε γυναίκες και άντρες για ένα δέρμα λαμπερό, φωτεινό, λείο, σφριγηλό και νεανικό.

 

Καθαρισμός με Ατμό (Vaper)

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο καθαρισμός προσώπου με ατμό μαλακώνει το δέρμα και διευκολύνει την μικροκυκλοφορία τοπικά αυξάνοντας την οξυγόνωσή του. Η ανώτερη στιβάδα του, η κεράτινη, γίνεται επίσης πιο μαλακή και διευκολύνει τη διείσδυση των συστατικών (από προϊοντικές θεραπείες στο ιατρείο κ.ά). Ενδεικτικά, μια μελέτη έδειξε ότι η χρήση ατμού (με ζεστή πετσέτα) για 5’ βοήθησε την πιο αποτελεσματική διείσδυση των συστατικών μιας κρέμας (Anesthesia and Analgesia, 2004). Μια άλλη μελέτη αποκάλυψε ότι η προετοιμασία του δέρματος με ατμό αύξησε την αποτελεσματικότητα της αγωγής τοπικά στο δέρμα (Journal of Control and Release, 2011). Επίσης το στάδιο της απολέπισης που ακολουθεί (με μάσκες κ.ά) και της απομάκρυνσης των επιφανειακών, νεκρών κυττάρων γίνεται ακόμα πιο εύκολο.

Είναι ασφαλής ο καθαρισμός προσώπου με ατμό;

Ο καθαρισμός προσώπου με ατμό (vapeur) είναι μια ασφαλής διαδικασία εφόσον γίνεται σε υγιές δέρμα από επαγγελματία που γνωρίζει τις παραμέτρους (θερμοκρασία, απόσταση του vapeur από το δέρμα, χρόνος έκθεσης κ.ά). Ο καθαρισμός με ατμό αποφεύγεται σε πρόσωπο με ευρυαγγείες, ροδόχρου νόσο και σε καταστάσεις όπως ξηρότητα και αφυδάτωση. Επίσης η υπερβολική χρήση του στο σπίτι (π.χ. καθημερινά) δεν ενδείκνυται γιατί μπορεί να προκαλέσει το αντίθετο αποτέλεσμα (αφυδάτωση, αντιδραστική παραγωγή σμήγματος σε περιπτώσεις λιπαρού δέρματος, ακόμα και έγκαυμα). Επίσης η χρήση του απαιτεί προσοχή στο ευαίσθητο δέρμα, γι’ αυτό και πρέπει να γίνεται από επαγγελματία.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω καθαρισμό προσώπου;

Η συχνότητα που πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός προσώπου από αισθητικό εξαρτάται από τον τύπο και  την κατάσταση του δέρματος. Για τη σωστή υγιεινή της επιδερμίδας, κρίνεται απαραίτητος μία με δύο φορές το χρόνο για το ξηρό ή/και κανονικό δέρμα και τρεις με τέσσερις φορές για το μεικτό-λιπαρό δέρμα.

Ποια είναι η διάρκεια του καθαρισμού προσώπου;

Η θεραπεία του καθαρισμού προσώπου διαρκεί περίπου μία ώρα και μπορεί να συνδυαστεί με άλλες εξειδικευμένες θεραπείες όπως: ενυδάτωση, οξέα, δερμοαπόξεση κ.ά.

Καθαρισμός με Δερμοαπόξεση Ecopeel (Κρύσταλλοι & Διαμάντια)

Tο δέρμα κάθε ανθρώπου απολεπίζεται φυσικά κάθε 15 – 20 ημέρες κάτω από κανονικές συνθήκες. Η υγιής επιδερμίδα και ειδικότερα η ανάδειξη νέων κυττάρων επιτρέπεται μέσω της αποβολής των νεκρών κυττάρων. Παρ’ όλα αυτά, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται ξηρή, θαμπή και κουρασμένη εμφάνιση του δέρματος. Αυτό οφείλεται στο ότι πολλοί παράγοντες, όπως η ηλικία, η διατροφή, τα καλλυντικά, το στρες και το περιβάλλον, επιδρούν αρνητικά μειώνοντας σημαντικές λειτουργίες του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, μείωση προκαλείται στην φυσική απολέπιση, την γέννηση νέων κυττάρων, την διαπνοή του δέρματος, την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και τέλος, την αιμάτωση των βαθύτερων στοιβάδων.

Τα εμφανή αποτελέσματα του Ecopeel

Η επιτυχία της μεθόδου Εcopeel αποδεικνύεται μέσα από την νέα εμφάνιση της επιδερμίδας σας. Η γενική αναζωογόνηση σε βάθος της φυσικής ζωής του δέρματος έχει σαν αποτέλεσμα μια υγιή, απαλή, φωτεινή, ελαστική, και βελούδινη επιδερμίδα.

Η νέα αυτή εικόνα της επιδερμίδας χωρίς πανάδες και κηλίδες αποτυπώνεται σε επιμέρους πτυχές του αποτελέσματος που επιφέρει η επενέργεια των τεσσάρων δράσεων του Ecopeel και είναι οι ακόλουθες:

  • Ανάπλαση των λειτουργικών δομών
  • Αποκατάσταση λειτουργίας διαπνοής
  • Διέγερση των φυσικών λειτουργιών της επιδερμίδας
  • Αποκόλληση των νεκρών κυττάρων
  • Απομάκρυνση ρύπων
  • Καθαρισμός – διάνοιξη πόρων
  • Μείωση πάχους κερατίνης στοιβάδας
  • Υπεραιμία ιστών (μικροκυκλοφορία)
  • Ενεργοποίηση ινοβλαστών για παραγωγή κολλαγόνου – ελαστίνης
  • Καθαρότητα της επιδερμίδας

Επικοινωνήστε μαζί μας